Ølkage med smør
7. januar 2020
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
En klassisk opskrift på ølkage med masser af krydderier og øl, der giver en dyb og god smag. Skær kagen i skiver, og servér den med et godt lag smør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret, og rør det sammen med øl, æg og brun farin. Rør, indtil massen er ensartet.
Hak syltet ingefær fint. Bland mel, krydderier, salt, natron og bagepulver, og sigt blandingen i smørblandingen. Tilsæt syltet ingefær.
Vend hurtigt dejen sammen – du må endelig ikke røre for meget – og fordel dejen i en smurt bageform på ca. 1½ l eller i en bradepande, der måler 20 x 30 cm.
Bag kagen i 25-35 minutter, til den er gennembagt – tjek med en kødnål, om der hænger dej ved.
Lad den køle lidt af, inden du skærer den i skiver og serverer den med iskoldt smør til.
Tip!
Kagen kan opbevares i en lufttæt beholder eller pakket ind i film og holde sig nogle dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Kaffekage med chokolade