Klassisk ølkage

En helt særlig klassiker, der hører til på julekagebordet. Ølkagen skal helst serveres lun og med et tykt lag iskoldt smør. Uhm!

Klassisk ølkage
0-30 min.

(8)

November 18, 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en rugbrødsform, 1 liter

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til opskriften på ølkage

En klassisk ølkage fyldt med varme krydderier og et godt lag smør er noget af det bedste, når vintermørket sænker sig, og vi har brug for noget at hygge os med inden døre. Og selvom vi kalder den for en kage, spises den som brød – skåret i skiver og med tandsmør på!

Ølkage kan sagtens holde sig frisk og lækker i flere dage. En skive ølkage smager også skønt efter en tur på brødristeren. Opbevar kagen ved stuetemperatur i en lufttæt bøtte eller pakket ind i film. 

Lad endelig kagen køle lidt af, inden du skærer den i skiver. Så får du det bedste resultat. 

Mørk muscovadosukker giver en dyb, karamelliseret smag til ølkagen. Du kan også bruge lys muscovadosukker eller brun farin. 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'