Ølkage med citrussmør

24. april 2023 af .

Foto: Peter Kam

Kender du ølkage? Det er en krydderkage bagt med masser af varme krydderier, men uden fedtstof i dejen. Ølkage har lang holdbarhed og kan spises i skiver som sødt brød, gerne med koldt smør på. Her kommer den med syrligt citrussmør.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang brødform, 12 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Rør hvedemel, brun farin, krydderier og natron sammen i en skål. Tilsæt hvidtøl, og rør dejen ensartet.
Fordel dejen i formen, glat overfladen, og bag ølkagen i ovnen i ca. 55 minutter. Afkøl den på en rist.
Rør det bløde smør sammen med flormelis, fintrevet appelsinskal og fintrevet citronskal, og anret det i en skål. Sæt citrussmørret på køl indtil servering.
Skær kagen i skiver, og servér med citrussmør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar