Ølkage med citrussmør
24. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Kender du ølkage? Det er en krydderkage bagt med masser af varme krydderier, men uden fedtstof i dejen. Ølkage har lang holdbarhed og kan spises i skiver som sødt brød, gerne med koldt smør på. Her kommer den med syrligt citrussmør.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang brødform, 12 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Rør hvedemel, brun farin, krydderier og natron sammen i en skål. Tilsæt hvidtøl, og rør dejen ensartet.
Fordel dejen i formen, glat overfladen, og bag ølkagen i ovnen i ca. 55 minutter. Afkøl den på en rist.
Rør det bløde smør sammen med flormelis, fintrevet appelsinskal og fintrevet citronskal, og anret det i en skål. Sæt citrussmørret på køl indtil servering.
Skær kagen i skiver, og servér med citrussmør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores klassiske opskrift på ølkage