Oliventapenade med ristet brød
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Servér små brødhapsere med oliventapenade som en lille snack sammen med en god velkomstdrink.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skallen af citronen, så kun det gule kommer med (og ikke den hvide, lidt bitre hinde). Pres saften af citronen. Pil hvidløget.
Blend citronskal, citronsaft, hvidløg og olivenolie til en fin puré – brug en stavblender eller en minihakker.
Tilsæt oliven (fjern først eventuelle sten) og kapers, og blend igen. Smag til med lidt salt.
Skær flute i skiver, og rist dem.
Anret oliventapenaden i en skål, og servér med de ristede fluteskiver.
Tip!
De sorte oliven kan udskiftes med soltørrede tomater eller syltede artiskokker. Det giver tapenader med en helt anden karakter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk