Oliventapenade
23. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det tager ikke mange minutter at røre en hjemmelavet oliventapenade sammen. Køb et glas gode oliven, blend dem, og smagsæt din tapenade med citronskal og oregano.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld olivenolie og balsamico i en blender.
Skyl citronen, og riv skallen fint i blenderen. Pres saften i blenderen.
Pil hvidløget, og riv det fint i blenderen.
Tilsæt oliven og oregano, og blend det sammen til tapenade.
Smag tapenaden til med salt, peber og citronsaft.
Tip!
Det er væsentlig nemmere at lave tapenade, hvis du vælger oliven uden sten. Så slipper du for at skære kernen fri på alle oliven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk