Ølbraiserede svinekæber med jordskokker og løg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Braiseret kød får en intens og kraftfuld smag og bliver meget mørt. Porteren giver en harmonisk dybde, som komplementeres af de brændte løg.
Bemærk
Simretid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun svinekæberne godt på alle sider i smør og olie i en stor gryde. Krydr med salt, peber og timian.
Rens og skær jordskokkerne i kvarte, og steg dem kort med de brunede svinekæber. Hæld porter og bouillon ved, og kog op. Skru ned, og lad retten simre i 1 time.
Pil salatløgene, og halvér dem på langs. Steg salatløgene med skærefladen nedad på en pande uden fedtstof i ca. 3 minutter. Hæld balsamico og vand på panden.
Klip et stykke bagepapir, så det har samme omkreds som panden, og brug det som låg. Skru ned for varmen, og lad løgene stege ved lavt blus, til væden er kogt væk.
Løsn forsigtigt de brændte løg fra panden, del dem i skaller, og dryp olie over.
Smag svinekæberne til med salt og peber. Hvis saucen er for tynd, kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Skyl persillen, og hak den groft. Anret de ølbraiserede svinekæber, sauce, jordskokker og brændte løg på tallerkener. Drys lidt hakket persille over, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk