Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Denne oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos er nem at lave, og smager rigtig skønt!

Bemærk
Simretid: Ca. 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185º. Brun oksestegen i olie på en stor pande, og krydr med salt og peber. Læg herefter stegen over i en stegeso.
Pil løgene, og skær løg og æbler i halve. Hak timian groft. Rens svampene.
Fordel løg, æbler, timian og svampe i stegesoen, tilsæt rødvin, og læg låg på.
Sæt stegesoen i ovnen i 1½ time, til kødet er mørt. Smag stegeskyen til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet.
Mos kartoflerne groft med smørret, og rør derefter sennep og lidt af kogevandet i, til mosen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær stegen i skiver, og servér med kartoffelmos og en blandet grøn salat.

Tip!

Mix gerne forskellige typer svampe til denne ret, fx kantareller og champignoner.

I den klassiske Römertopf-stegeso af ler er der plads til en stor steg eller kylling og en masse grøntsager. Stegesoen er beregnet til ovnstegning og er nem at rengøre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar