Oksesteaks og stegt kartoffelsalat med burrata
17. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er fredagsbøffer og en skøn kartoffelsalat på menuen i dag. Kan du ikke få fat på burrataost, kan du i stedet bruge bøffelmozzarella eller smuldret feta.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i halve. Vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfad. Krydr med rosmarin og salt.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl og slyng salaten, og vend den sammen med de stegte kartofler på et fad. Læg burrataen ovenpå, åbn osten med en gaffel, og træk den lidt ud over salaten. Riv citronskal over salaten, og krydr med salt og peber.
Dup bøfferne tørre, og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en brandvarm pande i 2-3 minutter på hver side. Tilsæt smør under stegningen, og øs lidt af det smeltede smør over bøfferne.
Tag bøfferne af panden, når de er møre, saftige og let røde i midten. Lad dem hvile på en tallerken i 2 minutter før servering.
Servér bøfferne med den stegte kartoffelsalat, og byd evt. brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk