Oksesteaks med persillesmør og grillede peberfrugter
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Skal der forkælelse på bordet? Så servér gode oksesteaks med persillesmør og grillede peberfrugter!
Bemærk
Tag smørret ud af køleskabet, ½ time før du går i gang, så det kan blive blødt og nemt at arbejde med.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220º.
Skær kartoflerne i halve, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
Pil og pres hvidløget. Skyl persillen, og hak den fint. Rør smørret med hvidløg og persille, og rul det til en lang pølse.
Pak smørret ind i husholdningsfilm, og læg det i fryseren, mens du laver resten.
Skær peberfrugterne i brede strimler, og steg dem i olie på en (grill)pande ved høj varme i ca. 5 minutter. Krydr med salt.
Tør oksesteaksene på begge sider med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Opvarm en pande med olie, og steg steaksene 3-4 minutter på hver side. Lad dem evt. hvile i 5 minutter inden servering, hvis du har tid.
Tip!
Brug din favoritudskæring af oksekød til denne ret. En helt almindelig hakkebøf kan også gå an.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk