Oksespyd med tzatziki og grønt
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Saftige oksekødsspyd med græsk tzatziki og grønt, der er lige til at hapse.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Hak mynte fint. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og rør det i kødet sammen med mynte, æg og krydderierne.
Lad gerne farsen hvile 30 minutter i køleskab.
Form farsen rundt om spyddene, og pensl med olie. Steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter i alt. Vend jævnligt undervejs.
Skyl squashen, høvl den i tynde strimler på langs, og skær dem derefter i endnu tyndere strimler. Hak krydderurterne fint.
Bland squash med yoghurt, krydderurter og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
Rens radiser og fennikel. Skær fenniklen i bjælker på langs. Bræk de nederste, træede ender af aspargesene.
Servér spyddene med de rå grøntsager som gnavegrønt, og tzatziki som dip.
Tip!
Hvis vejret er til det, er oksespyddene også godeat lægge på havegrillen!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk tzatziki-opskrift