Oksespyd med pak choy og peanutsauce
10. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Mørt oksekød på spyd med den dejligste marinade og stegte pak choy – det er et måltid, der smager skønt og samtidig sender tankerne mere eksotiske steder hen.
Ingredienser
Udstyr
små træspyd
Sådan gør du
Rens og hak chilien fint. Rør lime, soja, sukker og chili sammen. Skær bøffen igennem, og skær kødet så tyndt som muligt.
Læg kødet i marinaden, og lad det trække i 15-20 minutter ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.
Sæt kødet helt tæt på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Rens og hak chilien fint. Blend koriander, peanuts, soja, sukker og chili i en minihakker, og spæd med koldt vand (eller knus det i en morter).
Flæk pak choyerne, og steg dem hårdt i lidt olie på en varm pande i 3-5 minutter. Pres saften af limefrugten. Krydr med salt og limesaft.
Servér spyd, pak choi, dressing og ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk