Oksespyd med melonsalat
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Oksespyd fyldt med en masse lækre krydderurter, der giver en helt fantastisk smag.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Skær baconen i bittesmå tern. Ælt kødet med bacon, presset hvidløg, barbecuesauce, hakkede krydderurter, salt og peber. Form det til aflange kødboller, og sæt på spyd.
Pensl med olie og lidt mere barbecuesauce. Steg dem på alle sider på en grillpande.
Trim de nye løg, men lad så meget som muligt af stilken blive på. Giv dem et kort opkog i saltet vand. Dup dem tørre.
Pensl med olie, og steg dem på grillpanden i 2 minutter. Steg skyllet og nippet persille med, så den bliver lidt sprød. Krydr med salt og peber.
Skær melonkødet i tern. Skyl og skræl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver. Pres saften af citronen.
Rør honning og citronsaft sammen, og vend det med melon, agurk, snittet basilikum, peber og ærteskud.
Servér oksespyddene med melonsalat, de grillede løg og godt brød.
Tip!
Basilikumbladene er lidt sarte. Rul dem sammen, og snit dem forsigtigt, så de ikke bliver mast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk