Oksemørbrad med syltede skalotteløg og nye kartofler med urter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En god oksemørbrad går man aldrig fejl af, og de syltede løg er nyt og spændende tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog balsamico op med honning og rosmarin, og lad lagen koge i 2 minutter.
Skru ned for varmen, tilsæt løg, og lad simre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som tynd sirup. Afkøl helt.
Steg mørbraden på alle sider i lidt smør på en meget varm pande. Tag den fra varmen, og krydr godt med salt og peber.
Steg den færdig i en 180º varm ovn i 25-30 minutter. Lad mørbraden hvile i ca. 5 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og sæt gryden tilbage på blusset. Vend smør i kartoflerne, og lad det smelte. Anret kartoflerne på et fad, og drys med hakkede krydderurter, salt og peber.
Skyl og tør babyspinaten, og vend den med de syltede løg.
Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, og server med kartofler og syltede løg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Bliv inspireret:Festlige hovedretter med mørbrad.