Oksemørbrad med syltede skalotteløg og nye kartofler med urter

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En god oksemørbrad går man aldrig fejl af, og de syltede løg er nyt og spændende tilbehør.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog balsamico op med honning og rosmarin, og lad lagen koge i 2 minutter.
Skru ned for varmen, tilsæt løg, og lad simre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som tynd sirup. Afkøl helt.
Steg mørbraden på alle sider i lidt smør på en meget varm pande. Tag den fra varmen, og krydr godt med salt og peber.
Steg den færdig i en 180º varm ovn i 25-30 minutter. Lad mørbraden hvile i ca. 5 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og sæt gryden tilbage på blusset. Vend smør i kartoflerne, og lad det smelte. Anret kartoflerne på et fad, og drys med hakkede krydderurter, salt og peber.
Skyl og tør babyspinaten, og vend den med de syltede løg.
Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, og server med kartofler og syltede løg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar