Oksemørbrad med pommes anna, grillet kål og bearnaisesmør
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Forkæl dine gæster med en vaskeægte klassiker med mørt oksekød, grillet grønt og rigeligt med smør!
Bemærk
Ovntid: I alt 1 time og 25 minutter.
Afkøling, bearnaisesmør: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang brødform, 25 x 11 cm
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i 2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Dup dem tørre med et rent viskestykke. Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med tørret rosmarin og friskhakket timian.
Beklæd formen med bagepapir, og pensl med lidt af smørblandingen. Læg kartoffelskiverne lagvis i formen, så de overlapper hinanden. Pensl hvert lag kartofler med smørblanding, og krydr hvert 3. lag med salt og peber. Fortsæt, indtil alle kartoflerne er brugt op. Der bliver 8-10 lag i alt.
Tænd ovnen på 200°. Pensl det øverste lag kartofler med smørblanding, og krydr med salt, peber og lidt ekstra friskhakket timian. Dæk formen med alufolie, og bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter. Fjern alufolien, skru ovntemperaturen op til 220°, og bag kartoflerne i yderligere 20 minutter, til overfladen er gylden. Vend pommes annaen ud af formen, og skær den i firkantede stykker.
Tag smørret ud fra køl i god tid, så det bliver blødt. Pil skalotteløget, og hak det meget fint. Hak den friske estragon fint. Rør det bløde smør sammen med skalotteløg, estragon, sennep og eddike, og krydr med flagesalt. Hæld smørret ud på et stykke husholdningsfilm, og form det til en tyk rulle. Luk enderne på rullen, og læg smørret på køl i et par timer, til det er helt koldt og fast igen.
Dup kødet tørt, og skær evt. fedt og sener fra. Opvarm en pande med olie, og steg oksemørbraden på panden sammen med friske timiankviste, til den er brunet på alle sider. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg oksemørbraden i et ovnfad, og steg det i ovnen i 15-20 minutter, til det har en centrumtemperatur på 50-55°. Tag kødet ud, og lad det hvile i 5-7 minutter før servering.
Skyl spidskål, og skær dem i halve. Skyl aspargesbroccoli. Opvarm en pande eller grill med lidt olie, og steg de 2 slags kål på panden i ca. 5 minutter, til de er let møre, men stadig har godt med bid. Krydr med salt.
Skær kødet i skiver, og servér med pommes anna, grillet kål og bearnaisesmør i skiver.
Tip!
I stedet for kål kan retten serveres med grillede grønne asparges og tomatsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på oksemørbrad og verdens bedste opskrift på Pommes Anna!
Powered by Froala Editor