Oksemørbrad med helbagt knoldselleri

11. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Oksemørbrad er altid et hit hos gæsterne, og er du i humør til et festligt måltid, er ovnbagt knoldselleri mørt, blødt og utrolig smagfuldt tilbehør til det røde kød.

Bemærk
Ovntid: 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og rengør knoldsellerien grundigt uden at skære for meget af skrællen. Smør sellerien ind i olie, og sæt den i et ovnfast fad. Bag den i ovnen i 1½-2½ time, afhængig af størrelsen, til midten er helt blød.
Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande.
Steg mørbraden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, inden du skærer den i tykke bøffer.
Skyl og hak persillen helt fint. Riv citronskallen fint. Pil og riv hvidløgene. Hak kapers fint. Rør det hele sammen i en skål.
Skær toppen af knoldsellerien, og drys med gremolata. Servér med mørbrad.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar