Oksemørbrad med helbagt knoldselleri
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Oksemørbrad er altid et hit hos gæsterne, og er du i humør til et festligt måltid, er ovnbagt knoldselleri mørt, blødt og utrolig smagfuldt tilbehør til det røde kød.
Bemærk
Ovntid: 2½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og rengør knoldsellerien grundigt uden at skære for meget af skrællen. Smør sellerien ind i olie, og sæt den i et ovnfast fad. Bag den i ovnen i 1½-2½ time, afhængig af størrelsen, til midten er helt blød.
Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande.
Steg mørbraden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, inden du skærer den i tykke bøffer.
Skyl og hak persillen helt fint. Riv citronskallen fint. Pil og riv hvidløgene. Hak kapers fint. Rør det hele sammen i en skål.
Skær toppen af knoldsellerien, og drys med gremolata. Servér med mørbrad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk