Oksekotelet med grillede grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En lækker og saftig bøf serveret med grillede grøntsager, der tilsammen smager helt fantastisk!
Ingredienser
Sådan gør du
Pensl bøfferne med olie, og krydr med peber.
Brun kødet på en grill eller grillpande i 4 minutter på hver side, og steg det derefter færdigt i 30 minutter i en bradepande på grillen.
Lad det hvile i 10 minutter. Skær kødet fra benet, og skær det i tynde skiver. Krydr med salt.
Kog kartoflerne i saltet vand, til de er næsten møre. Hæld vandet fra dem.
Skrub gulerødderne. Rens forårsløg. Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Grill kartofler, gulerødder, forårsløg og asparges på grillen i 3-4 minutter på hver side.
Rør balsamico og olivenolie sammen med salt og peber. Hak dilden, og rør den i dressingen. Vend dressingen sammen med de grillede grøntsager.
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Hak cornichonerne groft. Pil og hak rødløget fint. Hak estragon fint.
Rør cornichoner, løg, estragon, kapers og sennep i saucen. Smag til med salt og peber.
Tip!
Oksekoteletter af oksehøjreb fås nogle gange i velassorterede supermarkeder, men for en sikkerheds skyld kan du enten bestille det i forvejen eller købe det hos slagteren. Er det ikke vejr til grill? Så steg kødet færdigt i en 200° varm ovn i 30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk