Oksekødswok med nudler
10. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Wokretter er nem og hurtig hverdagsmad. Brug de grøntsager, du har til rådighed, og prøv f.eks. at marinere kødet i en banding af salt østerssauce og stærk Worcestershiresauce, der tilsammen giver overfladen en pikant og skarp smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i tynde skiver. Vend dem med en marinade af østerssauce, Worcestershiresauce og peber. Lad det trække, imens du forbereder resten af retten.
Kog nudler efter pakkens anvisning Lad dem dryppe af.
Skær gulerødder og peberfrugter i stave, og del rødløget i grove både.
Steg gulerødder, peberfrugter, rødløg og bønnespirer i lidt olivenolie ved høj varme sammen med revet ingefær og fintsnittet hvidløg i en wok eller en pande med høje kanter.
Fjern ingredienserne fra wokken, og læg dem i en skål. Lynsteg kødet i lidt olie, til det er akkurat tilberedt.
Vend kødet med grøntsager og nudler, gerne på wokken, hvis du har plads. Smag til med salt, peber og limesaft. Servér med bredbladet persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk