Oksekødsspyd med peanutdressing og tomatsalat med mozzarella
Peanutdressingen tager spyddene og tomatsalaten til næste niveau.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- entrecote eller anden oksekødssteak
- 500 g
- solsikkeolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
Peanutdressing
- saltede peanuts
- 250 g
- jordnøddeolie
- 1 dl
- limefrugter
- 1
Tomatsalat med mozzarella
- tomater på stilk
- 600 g
- rødløg
- 1
- friske mozzarellakugler
- 1
- sorte og grønne oliven
- 24
- olivenolie
- 4 spsk.
- hvid balsamicoeddike
- 3 spsk.
- salt
- peber
Udstyr
- små grillspyd
Sådan gør du
Skær kødet i aflange strimler, og pensl dem med solsikkeolie. Steg dem i 1-2 minutter på hver side på en (grill)pande.
Sæt kødet på spyd, og krydr med salt og peber.
Peanutdressing
Hak peanuts meget fint, og rør dem sammen med jordnøddeolie og friskpresset limesaft. Hæld dressingen på et rent glas med tætsluttende låg.
Tomatsalat med mozzarella
Skyl tomaterne, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og skær det i tynde både.
Riv mozzarellaen i mindre stykker, og vend dem sammen med tomater, løg og oliven.
Rør olivenolie sammen med balsamico, salt og peber, og hæld dressingen over tomatsalaten.
Servering
Fordel peanutdressingen på oksekødsspyddene, og servér tomatsalaten ved siden af.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner