Oksekødsspyd med peanutdressing og tomatsalat med mozzarella

Peanutdressingen tager spyddene og tomatsalaten til næste niveau.

Oksekødsspyd med peanutdressing og tomatsalat med mozzarella
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
entrecote eller anden oksekødssteak
500 g
solsikkeolie
2 spsk.
salt
peber

Peanutdressing

saltede peanuts
250 g
jordnøddeolie
1 dl
limefrugter
1

Tomatsalat med mozzarella

tomater på stilk
600 g
rødløg
1
friske mozzarellakugler
1
sorte og grønne oliven
24
olivenolie
4 spsk.
hvid balsamicoeddike
3 spsk.
salt
peber

Udstyr

  • små grillspyd

Sådan gør du

Skær kødet i aflange strimler, og pensl dem med solsikkeolie. Steg dem i 1-2 minutter på hver side på en (grill)pande.
Sæt kødet på spyd, og krydr med salt og peber.

Peanutdressing

Hak peanuts meget fint, og rør dem sammen med jordnøddeolie og friskpresset limesaft. Hæld dressingen på et rent glas med tætsluttende låg.

Tomatsalat med mozzarella

Skyl tomaterne, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og skær det i tynde både.
Riv mozzarellaen i mindre stykker, og vend dem sammen med tomater, løg og oliven.
Rør olivenolie sammen med balsamico, salt og peber, og hæld dressingen over tomatsalaten.

Servering

Fordel peanutdressingen på oksekødsspyddene, og servér tomatsalaten ved siden af.

Tip!

Du kan skifte peanuts ud med en anden type nødder, fx cashewnødder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'