Oksekødssalat med oliven og ristede pinjekerner
12. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Find dit smukkeste serveringsfad frem, og fyld det med mørt oksekød og sprøde salater.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg bøfferne i olie på en pande i 3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 4-5 minutter, og skær dem derefter i skiver.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og drys med salt.
Skyl og slyng hjertesalaterne, og del dem i grove blade. Skyl fenniklen, og skær den i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Pil rødløget, og skær det i små tern. Pil og pres hvidløget.
Hæld fennikel og løg i en skål, og bland med citronsaft, olie, salt og peber.
Anret salatbladene på et stort fad. Top med marineret fennikel, og fordel skiver at oksekød ovenpå. Drys med pinjekerner, oliven og skyllet rucola. Servér evt. med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk