Oksekødssalat med bagte tomater og avocadodressing

2. august 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En fyldig salat kan både sættes på bordet som luksuriøs hverdagsmad eller gæstemad. Servér evt. med ristede kartofler eller lækkert surdejsbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den godt på alle sider i 1½ spsk. olie på en varm pande. Læg mørbraden i et ovnfad.
Skyl cherrytomaterne, del dem i mindre bundter, men behold stilkene på. Læg dem i et andet ovnfad, pensl dem med resten af olien og eddike, og krydr med salt og peber.
Bag tomater og oksekød i ovnen i 20 minutter. Afkøl begge dele i ca. 10 minutter.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske. Blend avocadokødet sammen med pillet hvidløg, skyllet persille og cremefraiche til en glat dressing. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl og tør rucolaen, og anret den på et fad. Skær kødet i tynde skiver, og anret oven på salaten sammen med bagte tomater.
Rist pinjekernerne let gyldne på en varm pande, og drys dem over salaten sammen med høvlet parmesan. Servér straks med avocadodressing til at dryppe over.

Tip!

Du kan erstatte oksemørbraden med flanksteak eller nyretapper, hvis du ønsker en billigere udskæring.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar