Oksekødslasagne med polentaplader
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den klassiske lasagne et tvist, og udskift pastaen med lag af polenta.
Bemærk
Afkøling, polenta: Mindst 3 timer. Simretid, kødsauce: Ca. 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld polentagryn (majsgryn) i kogende vand, mens du pisker. Kog i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt friskrevet parmesan, og smag til med muskatnød og salt.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Fordel halvdelen af polentagrøden på bagepapiret i et jævnt lag. Læg et stykke bagepapir over grøden, og fordel den resterende polenta oven på i et jævnt lag, så du får to store polentabunde. Stil fadet på køl i mindst 3 timer, så polentaen kan stivne.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og steg, indtil kødet er brunet.
Riv squash og gulerødder groft, og skær bladselleri i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne, og steg, indtil de falder sammen.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 175°. Løft poletabundene op fra fadet.
Fordel halvdelen af kødsaucen i bunden af fadet. Flyt forsigtigt den ene polentabund fra bagepapiret over i fadet. Fordel den resterende mængde sauce ovenpå, efterfulgt af den næste polentabund.
Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel dem øverst. Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter, indtil osten er gylden. Pynt evt. med frisk oregano.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk