Oksekødsgryde med bacon og gulerødder
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, skovdal.dk
Denne lækre gryderet er fyldt med saft og kraft. Mums!
Bemærk
Simretid: Ca. 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Svits kødet i lidt olie i en tykbundet gryde over bål.
Pil og hak løget. Vend løg og bacon sammen med kødet, og steg, til løget er gennemsigtigt. Krydr med salt og peber.
Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i tern. Vend dem i gryden.
Tilsæt persille-stilke, hakket chili, øl og hakkede tomater, og lad det hele småkoge under jævnlig omrøring, til kødet og kartoflerne er møre.
Servér varm.
Tip!
Gryderetten kan laves over bål i haven eller på et ganske almindeligt komfur. Lad dog ikke kødet koge for kraftigt i gryden. Så kan det blive hårdt og tørt i stedet for mørt og saftigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk