Oksekød i rød karry og kokosmælk
15. oktober 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Den asiatiske karrypasta består af mange forskellige krydderier, som er stødt sammen til en fugtig masse, og den giver denne ret med oksekød og kokosmælk en fantastisk smag!
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Rens og hak forårsløgene. Riv limeskallen, og pres limesaften.
Hæld kogende vand over nudlerne i en skål – følg anvisningen på emballagen.
Varm olien op i en wok, og steg karrypastaen i 1 minut. Tilsæt kødet, lidt ad gangen, og tag det op, efterhånden som det bliver brunt.
Tilsæt kokosmælk, limeskal og limeblade, og kog saucen tyk. Vend kødet i, og lad det simre lidt.
Vend svampe og forårsløg i, og smag til med limesaft, salt og peber. Servér retten med afdryppede nudler og et drys plukket koriander.
Tip!
Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur. Så er det nemmere at lynstege, uden at det væsker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk