Oksekød i rød karry med sprøde grøntsager
21. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Bestem selv styrken på saucen ved at tilsætte mere eller mindre af den røde karrypasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Dup oksekødsstrimlerne tørre. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i grove både. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Skyl sukkerærterne, og snit dem igennem på langs.
Opvarm en pande eller wok med olie, og lynsteg kødstrimlerne i 2-3 minutter, til de har fået stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
Hæld karrypasta og kokosmælk i panden, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2-3 minutter, til karrypastaen er opløst i kokosmælken. Tilsæt sukker og fiskesauce, og lad saucen småkoge i et par minutter. Læg de stegte kødstrimler i saucen.
Læg de snittede grøntsager i saucen, og vend det hele sammen. Lad grøntsagerne blive varme i ca. 2 minutter, uden at de bliver bløde. Smag til med limesaft, og servér straks med kogte ris og ekstra limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk