Oksekebab med hummus
19. januar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Hold øje med, at kebabspyddene her ikke får for lang tid i ovnen. De skal nemlig være saftige og møre, så konsistensen komplementerer den krydrede smag.
Ingredienser
Udstyr
8 spyd.
Sådan gør du
Bland hakket oksekød med revet løg, presset hvidløg, spidskommen, hakket persille og lidt salt og peber.
Form farsen til aflange frikadeller, og sæt dem på spyd. Pensl med lidt olivenolie, og steg dem på grillen eller i ovnen ved 200° varmluft i 15-20 minutter.
Afdryp kikærterne, men gem lidt af væden.
Blend kikærter, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og citronsaft i en blender eller foodprocessor. Justér konsistensen med væsken fra kikærtedåsen. Smag hummussen til.
Bland hakkede tomater med fintsnittet rødløg, olivenolie, oliven og feta. Drys masser af bredbladet persille på.
Spis salaten sammen med kogte kartofler, spyddene med oksekebab og hummus.
Tip!
Bruger du træspyd, så dæk dem med vand, og lad dem ligge i blød i 15 minutter. På den måde undgår du, at spyddene bliver brændte under tilberedningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk