Oksehaler med bønner

23. april 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Godt kød, masser af bønner og masser af smag! Du skal bruge både sherry og sherryeddike i denne ret – og det kan godt betale sig, for det gør hele forskellen!

Bemærk
Retten skal simre i 3,5 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Vend oksehalerne i mel krydret med salt og peber. Brun dem af på alle sider i smør i en stor gryde.
Pil løg og hvidløg, og hak det groft. Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg det i et par minutter. Hæld sherry over. Tilsæt hakkede tomater, timian, laurbærblade, røget paprika, stjerneanis og kalvefond, og lad det simre under låg i ca. 3 timer.
Hæld sorte bønner, butterbeans og kidneybønner i gryden. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er meget væske i gryden. Lad bønner simre med i endnu 30 minutter, og smag til med salt, peber og sherryeddike.
Servér enten med brød eller en grøn salat. Hvis den serveres med f.eks. mos, kan den trækkes endnu længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar