Oksehaler med bønner
23. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Godt kød, masser af bønner og masser af smag! Du skal bruge både sherry og sherryeddike i denne ret – og det kan godt betale sig, for det gør hele forskellen!
Bemærk
Retten skal simre i 3,5 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend oksehalerne i mel krydret med salt og peber. Brun dem af på alle sider i smør i en stor gryde.
Pil løg og hvidløg, og hak det groft. Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg det i et par minutter. Hæld sherry over. Tilsæt hakkede tomater, timian, laurbærblade, røget paprika, stjerneanis og kalvefond, og lad det simre under låg i ca. 3 timer.
Hæld sorte bønner, butterbeans og kidneybønner i gryden. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er meget væske i gryden. Lad bønner simre med i endnu 30 minutter, og smag til med salt, peber og sherryeddike.
Servér enten med brød eller en grøn salat. Hvis den serveres med f.eks. mos, kan den trækkes endnu længere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk