Oksegryderet med rodfrugter og svampe (daube a la Provence)
30. september 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Daube er en klassisk gryderet fra Frankrig, som er perfekt til de kolde vintermåneder.
Bemærk
Stegetid i ovn: 7-8 timer.
Ingredienser
Udstyr
en stegegryde, som også kan tåle at komme i ovnen
Sådan gør du
Skyl svampene i en si. Lad dem trække i en skål med rigeligt koldt vand i 20 minutter.
Opvarm halvdelen af smørret og olien i en stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Svits kødet lidt ad gangen i gryden, til det får stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Læg kødet over på en tallerken.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl selleri og gulerødder. Skær selleri i tern. Skær hver gulerod i 3 stykker.
Opvarm resten af smørret og olien i gryden. Svits løg og hvidløg, til de falder sammen. Tilsæt selleri og gulerodsstykker, og lad dem svitse med i nogle minutter.
Læg kødet tilbage i gryden. Hæld de flåede tomater over. Læg timian, laurbærblade og rosmarin i gryden, og tilsæt balsamicoeddike.
Si vandet fra svampene over i en kande, og hæld en del af udblødningsvandet i gryden med kødet (ca. 5 dl vand pr. kilo kød). Vend svampene i retten.
Læg låg på gryden, og sæt den i en kold ovn. Tænd ovnen på 130°. Efter 7-8 timer er retten klar til servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk