Oksegryde og kartoffel-selleri-mos med æble
1. juni 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En god ret til en kold vinter- eller efterårsdag. Jo længere tid kødet simrer, jo mere mørt bliver det. Mos lidt kogt æble i kartoffelmosen for at give den lidt syre.
Bemærk
Ingefær har en helt speciel stærk duft og smag. Den friske smag passer især godt sammen med fisk og rejer, men så sandelig også med kød og fjerkræ.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i små tern. Kog dem i 20 minutter under låg.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Kog dem med i gryden i endnu 10 minutter. Hæld væden fra, og damp dem møre.
Pil løgene, og skær dem i kvarter. Rens svampene, og skær de største i mindre stykker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
Brun kødet ved kraftig varme i lidt olie i en gryde. Hæld løg og svampe i gryden, og svits endnu et par minutter.
Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, bouillon, enebær og timian, og lad det simre, til kødet er mørt.
Fjern timianen, og rør tranebær og fløde i gryden. Kog i 3 minutter, og smag til.
Mos selleri, kartoffel og æble med en kartoffelmoser, rør smørret i, og smag til. Servér mosen til gryderetten, og drys godt med hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk