Oksegryde med rodfrugter og rødvin

1. februar 2019 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Forkæl familien med en velsmagende simreret, der passer sig selv. Gryderetten er fyldt med grøntsager, som sammen med okseboven og rødvinen giver en fantastisk smag.

Bemærk
Simretid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i tern. Rens og snit bladselleri. Pil løg, og hak dem. Pil og pres hvidløg.
Kværn salt og peber over oksekødet. Brun kødet på alle sider i smør i en gryde. Tag det op af gryden. Svits pastinakker, gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i gryden, til løgene bliver klare.
Hæld kødet tilbage i gryden, og tilsæt flåede tomater, rødvin, laurbærblade, timian og peberkorn. Lad grøntsagssauce og kød simre under låg ved svag varme i 2 timer, indtil kødet er mørt.
Skyl og hak persillen fint. Riv skallen af citronen fint. Pil og riv hvidløg. Hak kapers fint. Rør det hele godt sammen i en skål.
Tag kødstykkerne op af gryden, og læg dem i et serveringsfad. Kog grøntsagssaucen ind, til den tykner. Smag til, og hæld saucen over kødet i fadet. Servér med gremolata og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar