Oksegryde med enebær, perleløg og stegte kartofler
16. juli 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
I 80'erne og 90'erne var der vildtkød i gryderne som f.eks. fasan, hjort, hare eller vildsvin. I denne opskrift er der oksetern, men kan du finde de lidt mere eksotiske kødtyper, er det bare med at kaste dig ud i det!
Ingredienser
Sådan gør du
Vend kødet med mel i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og brun kødet heri.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. <br />
Rens peberfrugten, og skær den i strimler.
Steg løg og peberfrugt i gryden sammen med bacon, tørrede svampe og enebær. Hæld rødvin i gryden, og lad det koge ind i 4-5 minutter.
Tilsæt bouillon og rosmarinkviste. Lad retten simre i 45 minutter. Tilsæt halvdelen af perleløgene (gem resten til topping) efter 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i 4-5 minutter på en pande.
Hæld vandet fra kartoflerne, og steg dem i smør, rosmarin og lidt olie på panden i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Krydr godt med salt og peber.
Servér oksegryden med de stegte kartoffeltern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk