Oksegryde med enebær, perleløg og stegte kartofler

I 80'erne og 90'erne var der vildtkød i gryderne som f.eks. fasan, hjort, hare eller vildsvin. I denne opskrift er der oksetern, men kan du finde de lidt mere eksotiske kødtyper, er det bare med at kaste dig ud i det!

Oksegryde med enebær, perleløg og stegte kartofler
0-30 min.

(0)

16. juli 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Oksegryde

oksekød i tern eller vildtkød
400 g
hvedemel
2 spsk.
smør til stegning
2 spsk.
løg
2
rød peberfrugter
1
røget bacon i tern
200 g
tørrede karljohansvampe
20 g
tørrede enebær
10
rødvin
3 dl
oksebouillon eller vildtfond
7 dl
frisk rosmarin
3 stilke
perleløg fra glas
300 g
salt og peber

Stegte kartofler

kartofler
800 g
smør
75 g
frisk rosmarin
3 stilke
olivenolie til stegning
1 spsk.
salt og peber

Sådan gør du

Oksegryde

Vend kødet med mel i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og brun kødet heri.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i strimler.
Steg løg og peberfrugt i gryden sammen med bacon, tørrede svampe og enebær. Hæld rødvin i gryden, og lad det koge ind i 4-5 minutter.
Tilsæt bouillon og rosmarinkviste. Lad retten simre i 45 minutter. Tilsæt halvdelen af perleløgene (gem resten til topping) efter 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Stegte kartofler

Skrub kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i 4-5 minutter på en pande.
Hæld vandet fra kartoflerne, og steg dem i smør, rosmarin og lidt olie på panden i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Krydr godt med salt og peber.

Servering

Servér oksegryden med de stegte kartoffeltern.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'