Oksegryde med enebær, perleløg og stegte kartofler
I 80'erne og 90'erne var der vildtkød i gryderne som f.eks. fasan, hjort, hare eller vildsvin. I denne opskrift er der oksetern, men kan du finde de lidt mere eksotiske kødtyper, er det bare med at kaste dig ud i det!

0-30 min.
(0)
16. juli 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Oksegryde
- oksekød i tern eller vildtkød
- 400 g
- hvedemel
- 2 spsk.
- smør til stegning
- 2 spsk.
- løg
- 2
- rød peberfrugter
- 1
- røget bacon i tern
- 200 g
- tørrede karljohansvampe
- 20 g
- tørrede enebær
- 10
- rødvin
- 3 dl
- oksebouillon eller vildtfond
- 7 dl
- frisk rosmarin
- 3 stilke
- perleløg fra glas
- 300 g
- salt og peber
Stegte kartofler
- kartofler
- 800 g
- smør
- 75 g
- frisk rosmarin
- 3 stilke
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- salt og peber
Sådan gør du
Oksegryde
Vend kødet med mel i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og brun kødet heri.
Pil løgene, og skær dem i tynde både.
Rens peberfrugten, og skær den i strimler.
Steg løg og peberfrugt i gryden sammen med bacon, tørrede svampe og enebær. Hæld rødvin i gryden, og lad det koge ind i 4-5 minutter.
Tilsæt bouillon og rosmarinkviste. Lad retten simre i 45 minutter. Tilsæt halvdelen af perleløgene (gem resten til topping) efter 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Stegte kartofler
Skrub kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i 4-5 minutter på en pande.
Hæld vandet fra kartoflerne, og steg dem i smør, rosmarin og lidt olie på panden i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Krydr godt med salt og peber.
Servering
Servér oksegryden med de stegte kartoffeltern.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner