Oksefilet med gorgonzolasauce og ovnkartofler
15. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den stegte oksefilet forkæles her med en cremet sauce, der har en lidt skarp kant fra gorgonzola. Har du rodfrugter i grøntsagsskuffen, der trænger til at blive brugt, så smid også dem med i ovnen sammen med kartoflerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr kødet med salt og peber, og steg det i en blanding af smør og olivenolie 2-5 minutter på hver side, afhængig af hvor rødt det skal være.
Skær champignoner i små stykker. Steg dem i smør ved middel varme i en lille gryde i 4-5 minutter. Hæld hvidvin og gorgonzola over, og lad osten smelte. Tilsæt fløde, og varm saucen op til lige under kogepunktet. Rør majsstivelse ud i vand, og bland det i.
Lad saucen simre et par minutter, til den tykner, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skær kartoflerne i grove både, og kog dem i vand tilsat lidt eddike i 8 minutter. Dup kartoflerne tørre, og vend dem med grønne bønner, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag i 25-30 minutter, til kartoflerne er møre.
Tip!
Tag gerne kødet ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk