Oksecuvette med sesambagte grøntsager og salsa verde
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En ægte fredagsklassiker med mørt kød, der nærmest smelter på tungen. Har du rester af kød tilovers, kan det f.eks. bruges i en sandwich eller på en hjemmelavet pizza.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Dup oksecuvetten tør med køkkenrulle, og rids fedtet på toppen i tern. Bland paprika, spidskommen, salt og peber i en skål, og gnid krydderiblandingen godt ind i kødet.
Brun cuvettestegen på alle sider på en varm pande. Læg kødet i et ovnfad med lidt vand i bunden. Steg cuvetten i ovnen i ca. 30 minutter, til den har en kernetemperatur på 55° (brug et stegetermometer). Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter, før den skæres ud.
Skrub kartoflerne, skræl gulerødderne, og skær dem i aflange både eller stykker. Vend dem med olie og sesamfrø, og krydr med salt og peber. Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og steg det mørt og gyldent i ovnen i 35-40 minutter (samtidig med kødet).
Pluk persille- og mynteblade af stilken. Pil skalotteløget. Hak krydderurter, skalotteløg og kapers meget fint, og rør det hele sammen med olie i en skål. Smag salsa verden til med citronsaft, salt og peber, og sæt den på køl til servering.
Skær kødet i skiver, og servér med sesambagte grøntsager, salsa verde og evt. en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Oversigt over køds kernetemperatur