Okonomiyaki med stegte rejer

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Okonomiyaki er japansk og betyder stegt smag. Det er en slags madpandekage med kål, men du kan også bruge grøntsager som pak choy, gulerod, spidskål og porre, eller hvad du lige har i grøntsagsskuffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl kålen, snit den fint, og hæld den i en stor skål. Drys den med lidt salt og sukker, og kram den let med hænderne, så den mørner.
Skyl forårsløgene, hak dem fint, og vend dem sammen med kålen. Pisk æggene sammen med bouillon i en skål, og pisk derefter mel og majsstivelse i blandingen. Vend dejen sammen med kålen.
Steg én stor okonomiyaki i olie på en varm mellemstor pande, til den er gennemstegt og gylden på begge sider. Det tager ca. 10 minutter. Vend den ved hjælp af en tallerken, så den ikke går i stykker.
Pil rejerne, og steg dem ved høj varme i en smule olie på en varm pande i 1-2 minutter. Krydr med salt. Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
Anret okonomiyaki på en tallerken eller et lille fad. Sprøjt mayonnaise og bbq-sauce på, top med rejer og forårsløg, og servér straks.

Tip!

Find japansk mayo og bbq-sauce i dit asiatiske supermarked. Har du det ikke, kan du nemt røre din almindelige mayo med lidt eddike og sukker og bruge en bbq, der ikke er alt for røget.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Vegetarisk okonomiyaki

Okonomiyaki er en helt oplagt ret at føje til din vegetariske repertoire! Her er det jo godt nok med rejer, men toppingen kan varieres i det uendelige, så det er helt op til dig, hvordan den skal serveres. Mange serverer den blot med finthakket forårsløg og mayo.

Idéer til topping

I okonomiyakiens hjemland er der et væld af forskellige variationer. Mange steder serveres klassikeren med flæsk. Du kan selv eksperimentere med forskellig topping – friske, hakkede grøntsager er et hit, men også forskellige former for kød er også passende. Prøv fx med marineret, stegt kylling, oksekød eller gris – fx noget så simpelt som stegt bacon. Serverer du okonomiyaki med et spejlæg begynder det at minde om morgenmad. Mange steder er okonomiyaki populær med seafood, fx som her med rejer, eller med østers eller blæksprutte.


Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar