Okonomiyaki med stegte rejer

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Okonomiyaki er japansk og betyder stegt smag. Det er en slags madpandekage med kål, men du kan også bruge grøntsager som pak choy, gulerod, spidskål og porre, eller hvad du lige har i grøntsagsskuffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl kålen, snit den fint, og hæld den i en stor skål. Drys den med lidt salt og sukker, og kram den let med hænderne, så den mørner.
Skyl forårsløgene, hak dem fint, og vend dem sammen med kålen. Pisk æggene sammen med bouillon i en skål, og pisk derefter mel og majsstivelse i blandingen. Vend dejen sammen med kålen.
Steg én stor okonomiyaki i olie på en varm mellemstor pande, til den er gennemstegt og gylden på begge sider. Det tager ca. 10 minutter. Vend den ved hjælp af en tallerken, så den ikke går i stykker.
Pil rejerne, og steg dem ved høj varme i en smule olie på en varm pande i 1-2 minutter. Krydr med salt. Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
Anret okonomiyaki på en tallerken eller et lille fad. Sprøjt mayonnaise og bbq-sauce på, top med rejer og forårsløg, og servér straks.

Tip!

Find japansk mayo og bbq-sauce i dit asiatiske supermarked. Har du det ikke, kan du nemt røre din almindelige mayo med lidt eddike og sukker og bruge en bbq, der ikke er alt for røget.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar