Okonomiyaki med stegte rejer

Okonomiyaki er japansk og betyder stegt smag. Det er en slags madpandekage med kål, men du kan også bruge grøntsager som pak choy, gulerod, spidskål og porre, eller hvad du lige har i grøntsagsskuffen.

Okonomiyaki med stegte rejer
0-30 min.

(1)

April 11, 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Find japansk mayo og bbq-sauce i dit asiatiske supermarked. Har du det ikke, kan du nemt røre din almindelige mayo med lidt eddike og sukker og bruge en bbq, der ikke er alt for røget.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Vegetarisk okonomiyaki

Okonomiyaki er en helt oplagt ret at føje til din vegetariske repertoire! Her er det jo godt nok med rejer, men toppingen kan varieres i det uendelige, så det er helt op til dig, hvordan den skal serveres. Mange serverer den blot med finthakket forårsløg og mayo.

Idéer til topping

I okonomiyakiens hjemland er der et væld af forskellige variationer. Mange steder serveres klassikeren med flæsk. Du kan selv eksperimentere med forskellig topping – friske, hakkede grøntsager er et hit, men også forskellige former for kød er også passende. Prøv fx med marineret, stegt kylling, oksekød eller gris – fx noget så simpelt som stegt bacon. Serverer du okonomiyaki med et spejlæg begynder det at minde om morgenmad. Mange steder er okonomiyaki populær med seafood, fx som her med rejer, eller med østers eller blæksprutte.


Måske du også kan li'