Okonomiyaki med stegt oksekød
10. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Okonomiyaki er en japansk madpandekage, der bl.a. består af spidskål og æg. Den kan både serveres til frokost og aftensmad, og oksekødet kan erstattes af rejer eller strimler af røget laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Rør bouillon, mel og æg sammen i en skål til en tyk pandekagedej uden klumper, og krydr med salt og peber.
Rens porren, og skær den i meget tynde skiver. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl spidskålen, og snit den fint. Vend grøntsagerne i pandekagedejen.
Opvarm olie på 2 pander, og fordel halvdelen af dejen på de to pander. Bred dejen ud, så den er ca. 1 cm tyk. Steg pandekagerne i 4-5 minutter på den ene side, og sørg for, at de har sat sig, inden du vender dem. Steg dem færdige på den anden side. Gentag med resten af pandekagedejen, så der bliver 4 tykke pandekager i alt.
Dup oksekødet tørt, og lynsteg det i olie på en pande i 3-4 minutter, til det er netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Anret pandekagerne på 4 tallerkener, og fordel striber af okonomiyakisauce og mayonnaise over pandekagerne. Top med lynstegt oksekød, forårsløg og klippet karse. Drys med lidt chiliflager, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk