Nye kartofler med sprøde fjordrejer
16. august 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Nye kartofler og friske fjordrejer – mere sommerligt bliver det næsten ikke. Kartoflerne er kogt med smør og granskud og serveres med sprøde fjordrejer, saltet citron og bronzefennikel.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skrab eventuelle jordrester af med en urtekniv.
Bring kartoflerne i kog med en smule salt i 8-9 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i 5-7 minutter i kogevandet, til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra, og lad dem stå på svag varme.
Tilsæt smør, og lad det smelte over kartoflerne. Krydr med salt, peber og plukkede granskud, når smørret er smeltet. Lad det samle sig omkring kartoflerne. Sluk for varmen, og lad kartoflerne stå i den lune smør og trække smag.
Pil hovederne af fjordrejerne, og kassér dem.
Varm olie op på en pande, og steg fjordrejerne ved høj temperatur, så de bliver helt sprøde og stadig er saftige i midten. Krydr med salt og peber.
Anret kartoflerne i dybe tallerkner, og hæld smørsaucen fra gryden over. Skær saltet citron i helt tynde skiver, og anret dem på toppen af kartoflerne. Drys med stegte rejer, lidt friskkværnet peber og bronzefennikel.
Servér med det samme, evt. med godt brød til.
Tip!
Lav dine egne saltede citroner ved at skære citroner i halve og lægge dem i et sylteglas sammen med masser af salt. Lad blandingen trække i en måneds tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk