Nye kartofler med lun vinaigrette
16. august 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
De nye kartofler når helt nye højder med denne lune vinaigrette af ærter og skalotteløg. Servér kartoflerne med spiselige blomster som en lille frokost eller forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne grundigt, og fjern eventuelle jordrester med en urtekniv.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med lidt salt i 8-9 minutter, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i 5-7 minutter i kogevandet, til de er møre, men stadig har lidt bid.
Pil skalotteløg, hak det fint, og lun det forsigtigt op i en lille gryde sammen med eddike, honning, olie, salt og peber, så det hele samler sig til en tæt vinaigrette.
Hæld vand fra kartoflerne, fordel dem i dybe tallerkener, og drys med lidt flagesalt.
Bælg ærterne, og vend dem i den lune vinaigrette. Fordel vinaigrette over de lune kartofler.
Drys med spiselige blomster, og servér kartoflerne med det samme, så ærterne holder sig sprøde og grønne.
Tip!
Du kan enten købe spiselige blomster eller dyrke dine egne. Blandt andet kan både dahlia, stedmoderblomster og asters spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk