Nye kartofler med ærter, løvstikke og hyldeblomst
13. august 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
De nye kartofler skal kun lige op at koge i gryden i 5-7 minutter, hvorefter de trækker i vandet i lige så lang tid. Så er de kogt perfekt!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartofler i en gryde med rigeligt salt og løvstikke i 5-7 minutter. Gem lidt løvstikke til pynt.
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet i 5-7 minutter. Prik evt. til dem med en urtekniv – de må gerne have lidt bid.
Lad de friskbælgede ærter varme med i kartoffelvandet de sidste to minutter af trækketiden.
Slyng de lune kartofler og ærter med koldt smør, og servér det i en lille skål.
Pynt med purløgsblomster, løvstikke og hyldeblomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk