Nutella med hasselnødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet Nutella slår den købte med flere længder og smager forrygende på en skive brød, som luksuriøst fyld i kager eller som en ekstra gevinst oven på vaniljeisen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist hasselnødderne gyldne på en varm, tør pande ved middel varme, til skallen løsner sig. Nulr de løse, brune skaller af nødderne i et rent viskestykke, og kassér dem.
Blend hasselnødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Hak mælkechokolade og mørk chokolade groft, og bland det i en skål. Varm fløden op i en lille gryde, til den når kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen i skålen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet til en jævn masse.
Tilsæt blødt smør skåret i mindre stykker. Rør godt, indtil chokolade og smør er smeltet sammen, og blandingen er flot blank og ensartet.
Rør til sidst det blendede hasselnøddemel og salt i chokoladen.
Hæld chokoladeblandingen på et glas med låg, og sæt det på køl.
Tag glasset ud af køleskabet 10 minutter før servering, så chokoladesmørepålægget er smørbart. Nutellaen kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet, men bliver sikkert spist før!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Spis den som en del af: Den lækreste brunchbuffet
Vil du se, hvilket lækkert smørepålæg du ellers kan lave selv? Så se vores tema med smørepålæg her!