Nürnbergsnitter
7. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Når hindbærsnitten skal til fest, smører den sig ind i et godt lag smørcreme, svøber sig i marcipan, dupper chokolade på, og kalder sig for Nürnbergsnitte.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør og flormelis cremet. Pisk ægget i. Rør de to slags mel og salt i dejen, og saml den, uden at ælte. Del dejen i to kugler, og læg dem køligt i 30 minutter.
Rul hver kugle dej ud til et rektangel (ca. 35x20 cm) imellem to stykker bagepapir. Lad igen dejen hvilke køligt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 185° varmluft.
Del begge firkanter, så du har fire baner, der er ca. 10 cm brede. Smør hindbærsyltetøj på de to af stykkerne, og læg forsigtigt de to andre ovenpå (brug f.eks. bagepapiret, det er nemt at flytte på dejen, hvis du lader den ligge på papiret og vender bunden i vejret). Tryk forsigtigt kagerne sammen, og prik i overfladen med en gaffel. Bag dem gyldne i 15-20 minutter, og lad dem afkøle
Pisk blødt smør og flormelis i 5-10 minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Smør cremen ud over de afkølede hindbærsnitter.
Ælt marcipan med glukosesirup. Rul massen ud til to store rektangler, der kan dække hver sin kage, på et bord, der er drysset med flormelis. Flyt forsigtigt marcipanlåget over på kagen.
Smelt chokoladen over vandbad. Bland piskefløde i, overtræk kagerne med ganachen, og drys frysetørrede hindbær på, imens chokoladen er flydende.
Stil kagerne køligt, imens overtrækket sætter sig.
Tip!
Skyd genvej med færdigkøbt overtræksmarcipan, som er en blanding af marcipan og glukosesirup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk