Nudler med tun, sesam og bælgfrugter
11. september 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En skøn nudelsalat med frisk og saftig tun, der er blevet stegt i sesamolie og krydderier.
Ingredienser
Sådan gør du
Tilbered nudlerne som anvist på emballagen. Krydr tunen med salt, peber og sesamfrø, og steg den i sesamolie på en pande ved høj varme i ca. 1 minut på hver side.
Skyl sukkerærter og agurk. Snit sukkerærterne på langs, flæk agurken, og skær den i skiver. Giv ærter og edamamebønner et hurtigt opkog i en gryde, og skyl dem i koldt vand.
Skyl og pluk salat. Anret salat, nudler, sukkerærter, agurk, ærter og edamamebønner på 2 tallerkener. Del tunen i to stykker, og placér dem på hver deres tallerken oven på nudler og grøntsager.
Rør en dressing af soja, sesamolie og 1 spsk. citronsaft i en skål. Dryp dressingen hen over salaten. Pynt med ærteskud, og servér med resten af dressingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk