Nudelsuppe med rød karry og grøntsager
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Fyldig grøntsagssuppe med masser af smag fra de thailandske gadekøkkener.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skræl og riv ingefæren. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Skyl aspargesbroccolierne, og skær de største i halve. Skyl pak choy, og skær dem i halve eller kvarter.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Steg forårsløg i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt ingefær, rød karry og bouillon, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt kokosmælk, grøntsager og edamamebønner, og kog i yderligere 3 minutter. Smag til med fiskesauce, salt, peber og evt. lidt mere rød karry.
Skyl chilien, og hak den fint. Pluk korianderen, og skær limen i både.
Fordel de kogte nudler i dybe tallerkener, top med grøntsager fra suppen, og hæld den varme kokossuppe henover. Drys chili og koriander over suppen, og servér med limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk