Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kylling kogt med grøntsager og krydderier giver en suppe, der er fuld af duft og smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en stor gryde sammen med korianderfrø. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Pil løget, og skær det i både. Skræl og halvér gulerødderne. Læg det hele i gryden til kyllingen, tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i 1 time.
Tag kyllingen op af suppen, og læg den til side. Si suppen gennem en sigte, og hæld den klare suppe tilbage i gryden. Kassér løg, gulerødder, ingefær og korianderfrø.
Skræl knoldsellerien, og skær den i tern. Læg selleriternene i suppen, og lad dem koge i 15 minutter under låg.
Partér den varme kylling, del kødet i mindre stykker, og kassér skindet. Læg kødet tilbage i suppen, og tilsæt nudler. Lad nudlerne koge med i 6-8 minutter, eller til de er møre. Tjek kogetiden på pakken.
Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Hak cashewnødder groft, og skær limefrugter i både. Servér suppen rygende varm toppet med forårsløg, plukket koriander og nødder, og dryp den med limesaft.
Tip!
Misobouillon er lavet af sojabønner og kan købes i supermarkeder og helsekostforretninger. Du kan evt. erstatte den med hønsebouillon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk