Nudelsalat med tofu, grøntsager og peanuts
15. februar 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Denne er salat er mættende, eksotisk og alt andet end kedelig! Er du ikke til tofu, kan du erstatte det med kylling eller svinemørbrad.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld koldt vand på, og lad dem afdryppe i en sigte.
Bland nudlerne med tamari, limesaft og evt. lidt sesamolie i en skål.
Skyl grøntsagerne, og snit peberfrugt, bladselleri, sugarsnaps og forårsløg i tynde skiver og strimler.
Skær tofuen i grove tern. Steg tofuternene gyldne i lidt olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Dryp med tamari de sidste minutter. Hæld tofuen i en skål.
Varm panden godt op igen, og steg grøntsagerne i 2-3 minutter ved god varme. Krydr med salt, peber og chilisauce.
Skyl og tør spinaten, og vend den med nudler og tofu.
Anret nudelsalaten i skåle eller dybe tallerkener, og top med peanuts og grofthakket koriander. Servér med chilisauce og limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk