Nudelsalat med stegt tofu og peanuts
20. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Tofu smager ikke af meget i sig selv, men når du steger dem med hvidløg, soya og teriyakisauce bliver det pludselig meget mere interessant.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen, og afkøl dem hurtigt.
Dræn tofuen fri for vand, og skær den i tern. Pil og hak hvidløgene.
Steg tofuternene i olie på en pande i 5-10 minutter, til de er gyldne på alle sider. Tilsæt hvidløg, soya og teriyakisauce, og vend rundt.
Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
Bland nudlerne med lidt soya, lidt grofthakkede peanuts og limesaft. Vend derefter med halvdelen af gulerødderne og forårsløgene.
Anret nudler og grøntsager på tallerkener, og top med stegt tofu, resten af gulerødderne og forårsløgene. Drys med klippet purløg, chili og resten af peanutsene. Servér evt. med ekstra soya eller teriyakisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk