Nudelsalat med sojamarineret oksebøf

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Både sojasauce, koriander og lime giver denne nudelsalat med oksekød ekstra god smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld sojasauce i en skål. Skræl ingefær, og pil hvidløg. Riv ingefær og hvidløg fint, og bland det i sojasaucen.
Læg bøfferne i et fad, og hæld marinaden over. Vend godt rundt, så alt kødet er smurt ind. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra i et dørslag, og afkøl nudlerne med koldt vand fra hanen
Skyl snackpeberfrugterne, og skær dem i tynde stave. Skyl agurken, og skær den i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Fjern bladene på majskolben, og skær majskornene af kolben. Bland alle de klargjorte grøntsager med nudlerne.
Steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side på en (grill)pande. Tag bøfferne af panden, og skær dem i tynde skiver.
Rør sesamolien sammen med friskpresset limesaft i en lille skål. Hæld dressingen over nudelsalaten.
Fordel nudelsalaten i skåle, og anret bøfskiverne på toppen af nudelsalaten. Drys med sesamfrø, og pynt med korianderblade. Servér evt. ekstra limefrugt til.

Tip!

Lav en stor portion, så er der til frokost dagen efter. Vær varsom med kødet, hvis det er meget rødt. Det er en god idé at stege kødet igennem, hvis retten skal gemmes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar