Nudelsalat med sesamstegt kylling og sojamandler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
En thaiinspireret nudelsalat er et dejligt frisk og anderledes måltid. Med kylling og sojamandler både mætter og smager retten godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mandler og sojasauce på en varm pande. Rør jævnligt, til sojaen er kogt helt ind – det tager 8-10 minutter.
Dup kyllingfileterne tørre med køkkenrulle. Rør ægget sammen i en dyb tallerken. Bland majsmel og sesamfrø i en anden dyb tallerken.
Dyp kyllingefileterne i æg og derefter i majsmel-sesamfrø-blandingen. Steg dem i rigelig rapsolie på en (sautere)pande i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå – tag gerne lidt af den grønne top med.
Skær snackpeberfrugter, skoleagurker og sugarsnaps i tynde stave, og bland det hele med de afdryppede nudler i en skål.
Vend plukket koriander i nudelsalaten.
Pres saften af limefrugten. Bland limesaft og sesamolie sammen. Hæld dressingen over nudelsalaten, og bland godt.
Anret nudelsalaten i små skåle, og top med sesamstegt kyllingefilet og sojamandler.
Tip!
Det er nemmest bare at bruge hænderne, når nudlerne skal vendes sammen med de snittede grøntsager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk