Nudelsalat med rejer og misodressing
29. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Nudelsalaten serveres med en lækker misodressing. Miso er en paste lavet af bl.a. fermenteret sojabønner. Den er en god smagsgiver i supper, dressinger og saucer, fordi den har en dejlig umamismag.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist sesamfrø på en varm pande i 1-2 minutter, til de dufter. Lad dem afkøle lidt, og knus dem i en morter.
Rør de knuste sesamfrø sammen med misopasta og mayonnaise i en skål, og smag dressingen til med honning, limesaft og sojasauce.
Kog nudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken, og lad dem afdryppe. Steg rejerne i lidt olie på en varm pande i 1-2 minutter. Krydr med salt.
Skyl agurker, og skær dem i tynde skiver. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Skyl forårsløg, og hak dem fint. Skyl og pluk salaten. Skyl koriander, og hak dem groft. Skyl limefrugten, og skær den i både.
Anret nudlerne i en serveringskål sammen med rejer, agurk, radiser, forårsløg, salat, koriander og limebåde, og servér misodressingen til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk