Nudelsalat med rejer og misodressing

29. september 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Nudelsalaten serveres med en lækker misodressing. Miso er en paste lavet af bl.a. fermenteret sojabønner. Den er en god smagsgiver i supper, dressinger og saucer, fordi den har en dejlig umamismag.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist sesamfrø på en varm pande i 1-2 minutter, til de dufter. Lad dem afkøle lidt, og knus dem i en morter.
Rør de knuste sesamfrø sammen med misopasta og mayonnaise i en skål, og smag dressingen til med honning, limesaft og sojasauce.
Kog nudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken, og lad dem afdryppe. Steg rejerne i lidt olie på en varm pande i 1-2 minutter. Krydr med salt.
Skyl agurker, og skær dem i tynde skiver. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Skyl forårsløg, og hak dem fint. Skyl og pluk salaten. Skyl koriander, og hak dem groft. Skyl limefrugten, og skær den i både.
Anret nudlerne i en serveringskål sammen med rejer, agurk, radiser, forårsløg, salat, koriander og limebåde, og servér misodressingen til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar