Nudelsalat med rejer og avocado
25. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
I det thailandske køkken er de eksperter i at få masser af smag ud af friske grøntsager. I den her nudelsalat får risnudler og rejer selskab af sprøde grøntsager, knasende sesamfrø og en syrlig sojadressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risnudlerne i en gryde efter anvisning på pakken, og lad dem køle af.
Skyl og skær agurken over på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
Skyl forårsløg og sugarsnaps, og skær dem i tynde skiver. Skær mango og avokado i små tern.
Vend agurk, forårsløg, sugarsnaps, mango og avokado sammen i en skål med en ske.
Skyl og skær chilien i skiver, og skyl bønnespirerne. Bland risnudler, salat, chili, bønnespirer og rejer i en skål.
Pynt salaten med koriander og sesamfrø.
Pisk sesamolie, soja, fiskesauce og sukker sammen i en lille skål med en ske.
Pres limesaft i skålen, imens du pisker indholdet sammen. Hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk