Nudelsalat med peanutbuttersauce og tigerrejer
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
De panerede kokosrejer er stjernen i dette måltid – de skal prøves.
Bemærk
Marinering, rejer: Mindst 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg. Pres saften af limefrugten. Bland alle ingredienserne til marinaden.
Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.
Pres saften af limefrugten. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og ca. halvdelen af vandet. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål.
Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.
Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken.
Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent.
Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på peanut-sauce
Powered by Froala Editor