Nudelsalat med peanutbuttersauce og tigerrejer

De panerede kokosrejer er stjernen i dette måltid – de skal prøves.

Nudelsalat med peanutbuttersauce og tigerrejer
31-60 min.

(3)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Bemærk:Marinering, rejer: Mindst 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

personer
tigerrejer (fra frost, optøede)
250 g
æg
1
kokosmel
2 dl

Marinade

hvidløg
3 fed
limefrugter
½
sambal oelek
1 spsk.
olivenolie
5 spsk.
fiskesauce
4 spsk.

Nudelsalat

nudler
250 g
frisk rødkål
¼
gulerødder
4
avocadoer
2
saltede peanuts
2 spsk.
ristede kokosflager
2 spsk.
frisk mynte
1 håndfulde

Peanutbuttersauce

limefrugter
1
hvidløg
1 fed
peanutbutter
2 spsk.
fiskesauce
1 spsk.
sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
1 spsk.
vand
5 spsk.

Sådan gør du

Marinade

Pil og pres hvidløg. Pres saften af limefrugten. Bland alle ingredienserne til marinaden.
Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.

Peanutbuttersauce

Pres saften af limefrugten. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og ca. halvdelen af vandet. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten.

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål.
Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.
Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken.
Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent.
Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'