Nudelsalat med oksekød og rødløg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Hurtig mad er dejlig mad. Her er en omgang nudler med hvidløgsmarineret oksekød, som det tager under en halv time at tilberede. Hvis du får en rest til overs fra aftensmaden, kan den blive en skøn overraskelse i madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær top og bund af citrongræs. Fjern det yderste lag, og skyl og hak resten. Hak hvisløg fint. Bland citrongræs, hvidløg, fiskesauce og sukker i en skål. Skær kødet i tynde skiver, og vend dem i marinaden.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og afkøl dem. Skyl og pluk romainesalat. Skræl gulerødder. Skyl agurk. Skær gulerødder og agurk i tynde stave. Pluk og hak koriander.
Fordel salaten på et fad. Top med gulerødder, agurk, koriander og nudler.
Pil og hak hvidløg. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Varm en wok op med olie, og rist hvidløget gyldent. Vend rødløg i, og rist det let. Læg løgblandingen i en skål.
Steg kødet i wokken sammen med hvidløgsmarinaden.
Anret kødet på salaten, og top med den stegte løgblanding. Drys med koriander og hakkede peanuts. Pres limesaft over retten, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk